ONS VERHAAL

Over ons

We zijn Pim en Alex, twee broers en gek op fietsen. Naast fervent fietsers zijn we al 10 jaar importeur van veel leuk speelgoed en met name speelgoed op wielen waaronder ook loopfietsen.

In 2015 zijn we begonnen met het ontwikkelen van een eigen loopfiets en hebben we al onze kennis als importeur en fietser gebruikt voor het ontwikkelen van de Trybike. Wij hebben met veel plezier een perfecte loopfiets ontworpen die lang meegaat, duurzaam is en er stoer uitziet.

Eigenlijk hadden wij dit als kind ook gewoon willen hebben.

Waarom de Trybike gemaakt?

Wij zijn ruim 7 jaar importeur geweest van een bekend loopfietsenmerk maar waren eigenlijk niet zo blij met de kwaliteit, de prijsstelling en manier van werken van dit merk. Eigenwijs als we zijn hebben we met alle kennis die we in de loop der jaren op hebben gedaan een loopfiets ontwikkeld die in onze ogen perfect is.

De Trybike is een product waar we volledig achter staan en supertrots op zijn.

Dutch design

Wij zijn 1,5 jaar bezig geweest met de ontwikkeling, hebben 34 proefmodellen gemaakt, 7 testpiloten de Trybike bruut laten mishandelen en toen waren we tevreden. Ontworpen en getest in Nederland.

Helaas is produceren te duur in Nederland of Europa maar we hebben een kleine fabriek in China gevonden die de Trybike maakt op een verantwoorde manier. Met respect voor omgeving en voor mens. We zijn trots op onze fabriek in China en de medewerkers. Inmiddels zijn we eigenlijk gewoon vrienden.

Sustainability

We maken de Trybike zo duurzaam mogelijk met respect voor onze planeet en voor onze medemens. Dit begon al in de ontwerpfase door een sterk en kwalitatief product te maken dat lang meegaat. Ook door het kiezen van de juiste materialen. Zo min mogelijk plastic en bijvoorbeeld geen katoen want katoen verbouwen, biologisch of niet, is enorm milieubelastend. We gebruiken gecertificeerd hout, gerecycled karton en uitsluitend kwalitatieve en veilige materialen.

Met de Trybike zijn we goed op weg qua sustainability maar nog niet waar we willen zijn. Het kan altijd beter en we blijven altijd zoeken naar die verbeteringen.